2019. december 31., kedd

Trópusi paradicsomfa, tamarillo - Cyphomandra betacea - Dézsában is termő különlegesség! 5 db mag! - Jelenlegi ára: 300

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Cyphomandra betacea – trópusi paradicsomfa, tamarillo, tomate de arbol
5 db mag!
Ez a Dél-Amerikában őshonos kistermetű fa a burgonyafélék családjába tartozik, távoli rokona az általunk ismert paradicsomnak. Hazája a Közép-Andok területe: Kolumbia, Ecuador, Peru, Bolívia és Észak-Chile, ahol nagyon kedvelt és gyakori gyümölcsnek számít. Legfeljebb 5 méteresre növekvő kis fa, amely már 1, 5-2 éves korában terem. Nagy levelei erős szagúak. Rózsaszínes fehér virágai 10-50 virágból álló fürtöket alkotnak. Gyümölcsei tojás alakúak, 4-10 centiméter hosszúak, sárgásvörösek, édes-savasak, magas vitamintartalmúak. Vastartalmuk is jelentős.
Kedveli a nedves talajokat és a napfényt, a szárazságot nem viseli jól. A talaj kémhatására nem érzékeny, nagyon gyorsan növekszik a könnyű, termékeny talajokon. Fagyérzékeny növény, azonban edényes növényként könnyen termeszthető. Ha igényeit biztosítjuk, finom termésekkel hálálja meg a gondoskodást. Nyersen is fogyaszthatjuk, de kompótnak, dzsemnek, chutney-nak, húsételek mellé pikáns szósznak is elkészíthetjük.
A magokat kb. fél centiméter mélyre kell vetni termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 18-23 fok. Csírázási ideje 2-3 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2020-01-20 22:13 .