2022. november 29., kedd

LDA17mc 80 Wattos audiofil high-end végerősítő építőkészlet DiY kit panel+alkatrészek - Jelenlegi ára: 15 490 Ft

Akár jó ajándék lehet karácsonyra elektronikai hobbistáknak.
Eladó Euraudio LDA17mc típusú high-end végerősítő csináld magad építőkészlet (DiY kit). Ez egy ultra alacsony torzítású, alacsony zajú, tranzisztoros mono végfok.
Két kit megvásárlásával építhető duál monó vagy sztereó erősítő. A megadott ár egy kitre vonatkozik.
(Igény esetén kapható hozzá tápegység és koppanásgátló. )
Figyelem:  Ez nem kezdő hobbistának való projekt, és kérem, hogy kezdők ne is fogjanak bele!
Névleges teljesítmény:  az LDA17mc ajánlott terheletlen tápfeszültsége +/-35V, ezzel kb. 80W/ 4ohm. Az LDA17 NYÁK alkalmas arra, hogy nagyobb végtranzisztorokkal emelt teljesítményűre, 120W/ 4ohm-ra építhető legyen az áramkör. A nagyobb teljesítményű verzió neve LDA17hc, lásd a további termékeim között.
Az építőkészlet tartalma:  (1) LDA17 NYÁK, (2) a NYÁK-ra szerelendő összes elektronikus és mechanikus alkatrész a fő hűtőborda és a kábelek kivételével, (3) alkatrészlista és építési útmutató elektronikus formában. Az áramkör csak a végerősítőből áll, amely tápegységet és védőáramköröket nem tartalmaz. A kit más egyebet, pl. a fő hűtőbordát, a készülékházat, stb. nem tartalmazza. (A képen 2 db LDA17 erősítő alkatrészkészlete látható. )
Építési útmutató:  Itt olvasható:  http: //euraudio. dx. am/hu/amp/LDA17/LDA17_assy_hu. htm.
Mérési eredmények:  Az erősítő torzítása minden teljesítményszinten kiváló, 1kHz-es THD-ra 0, 0007%... 0, 0013% közötti értékekeket mértem kimeneti teljesítménytől és terhelő impedanciától függően, 3, 5 ohmig terhelve (a 0, 0007% a mérőrendszerem saját torzítási határértéke). Magasabb frekvenciákon is alacsony THD-je, az IMD különösen nagyon alacsony, de a TIM torzítása is alacsony. Néhány mérési eredmény a mellékelt képeken. Alacsony zaj: SNR >110dB at full power (80W/ 4ohm) csak az 1kHz fölötti zajpadlót (noise floor) figyelembe véve (azaz brumm nélkül, mivel a brumm leginkább a hálózati trafó és a megépítés minőségétől függ). A fentebb publikált mérési eredmények nem garantáltak, olyan tényzőktől is függnek, amelyek az építő kezében vannak, de természetesen elvárható, hogy hasonló mérési eredmények szülessenek szakszerű összeszerelés esetén.
Szükséges kiegészítő áramkörök:  Bekapcsolási koppanásgátló szükséges, a további termékeim között találsz. Hangfal- és erősítő-védőáramkörök erősen ajánlottak, de nem kötelezőek. Az általam fejlesztett, monó vagy duál monó erősítőbe való ultra alacsony torzítású szilárdtest relés, teljes körű védőáramkör is vásárolható tőlem. Ha magad építenéd a tápegységet, a szokványos Graetz-hidas, pufferelkós tápegység megfelelő, de a nem megfelelően kivitelezett földelés megnövekedett torzítást és brummot eredményezhet, ennek elkerülése érdekében ajánlom az általam tervezett tápegység NYÁK-ot.
Alkatrészek:  A dizájn minden olyan pozícióban minőségi alkatrészeket vonultat fel, ahol ez befolyásolhatja a hangminőséget, de nincs telepakolva méregdrága "high-end"-nek titulált alkatrészekkel, ezért megfizethető marad sok hobby építő számára. Az összes alkatrész megbízható forrásokból származik (biztosan nem hamisítványok).
Hangerőszabályzás:  Ennek a végfoknak aktív előerősítőről alacsony impedanciás meghajtás az ideális. Ennek ellenére, ha szükséges, vagy így egyszerűbb, akkor max. 10 kohm-os hangerőszabályzó potméter kapcsolható az erősítő bemenete elé. A potméternek saját NYÁK-ot kell csinálnod.
Csöves erősítőkre jellemző torzítási profil lehetősége:  Egy kisebb módosítással az erősítő torzítása megnő a mély és közép frekvenciatartományban, ahol egyébként nagyon alacsony lenne, és a 2-4. felharmonikusok (különösen a 2. felharmonikus) lesznek dominánsak benne az egész hallható frekvenciatartományban. Az ilyen torzítási profil a csöves erősítőkre jellemző. A módosítás torzításprofilját lásd az utolsó képen (tube-like modification), mint látható, így is csak 0, 012% körüli az 1kHz-es torzítás, én nem hallottam különbség ezzel a módosítással.
Műszaki támogatás:  Minden tisztességesen elvárható segítséget meg szeretnék adni, elsősorban az építési útmutatón keresztül, indokolt esetben telefonon vagy e-mailen keresztül is, hogy sikeresen meg tudd építeni az erősítődet. Alapvető elektronikai oktatást nem tudok adni, esetleges téves összeszerelés miatti hibák felderítésében, és kijavításában sem tudok segíteni.
Ingyenes teszt:  Lehetőséget biztosítok korlátozott ideig, hogy ha elhozod a kész erősítődet hozzám a Bp. XVIII. kerületbe, akkor letesztelem azt. A teszt által te is meggyőződhetsz, hogy minden rendben van-e az erősítőddel.
További információk:  Specifikáció a következő oldalon található:  http: //euraudio. dx. am/hu/amp/LDA17/LDA17_spec_hu. htm
Kérdésekre szívesen válaszolok.

Jelenlegi ára: 15 490 Ft
Az aukció vége: 2022-11-29 23:44 .