2021. szeptember 25., szombat

Sötét anyag - DVD Újszerű, Amerikai film, Aidan Quinn , Meryl Streep - Jelenlegi ára: 700 Ft

Eredeti DVD, újszerű állapotban. Amerikai film(2007). 2. 0DD eredeti hanggal, 5. 1DD magyar szinkronnal, és felirattal. Játékidő:  1 óra 25 perc + extrák. Kép: 16/9. További tartalmi és technikai info a mellékelt képeken.  
Szereplők:
Ye Liu
Liu Xing
Meryl Streep
Joanna Silver
Aidan Quinn
Reiser professzor
Sina Amedson
Selim
Ismertető:
Liu Xing, kínai egyetemista a világegyetem eredetét kutatja egy híres amerikai egyetemen a 90-es évek elején. Eleinte minden remekül megy. Sikerül olcsó lakást bérelnie néhány kínai ismerősével és megismerkedik a helyi teaboltban dolgozó csinos amerikai lánnyal. A tanszékvezető, Jacob Reiser, beveszi Liut a kozmológiával foglalkozó kutatócsoportjába és úgy tűnik, hogy csak a saját kitartásán múlik, hogy boldoguljon. Az egyetem gazdag patrónusa, Joanna Silver is felfigyel a szimpatikus diákra. Kimondatlan kötelék szövődik közöttük. Liu Reiser pártfogoltja lesz és elkíséri egy neves konferenciára, ahol nagy sikert arat. A "fekete anyagot" tanulmányozza, a világegyetemet alkotó láthatatlan vegyületet, de hamar ráébred, hogy kutatási eredményei megkérdőjelezik Reisel modelljét. Liut inspirálja a tudományos áttörlés lehetősége, de közben nem törődik a figyelmeztetésekkel: nem szabad jótevőjének útjába állnia. A fiú naivan azt hiszi, hogy az amerikai tudomány az elméletek szabad piaca és a társadalom nyitott kapukkal vár a bevándorlókra.
Hamarosan azonban összeomlik a világ. Visszakényszerítik Reiser háta mögé. Elutasítják a disszertációját, a teaüzletben megismert lány kidobja, a szobatársai pedig állást találnak és elköltöznek. Liu nem akar hazaköltözni a szüleihez és túl büszke ahhoz, hogy elfogadja Joanna segítségét, így olyanná válik az egyetemen mint egy kísértet. Egyedül marad a meghiúsult álmaival és egy végső elkeseredésében brutális tettre ragadatja el magát.

Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2021-09-26 09:05 .